Foto: Jon Bjone
Foto: Jon Bjone

Førjulseventyr på Hadeland

Ta del i noen av regionens hyggeligste førjulstradisjoner og vinteraktiviteter for hele familien og vennegjengen.

Gjør julen ekstra spesiell i år, med å lære hvordan du kan bruke kortreiste råvarer til å lage egne julepølser. Bli kjent med nærområdet på ski, truger eller fra hundeslede. Julen på Hadeland er innholdsrik med aktiviteter for alle enten du er på farten eller ønsker å lene deg tilbake og la roen senke seg til en av årets julekonserter.

1. Vinteraktiviteter på Lygna

Lygnasæter er et flott utgangspunkt for uteaktiviteter for store og små. Det er en rekke flotte skiløyper på Lygna som man kan utforske. I tillegg så kan man ta turen opp til Lushaugtårnet der belønningen er en nydelig utsikt. Du kan også ta turen til Lygna skisenter som er et toppmoderne skistadion med utallige muligheter og akebakke.

2. Trugetur

Trugetur har blitt en mer og mer populær aktivitet de siste årene, og det er ikke uten grunn. Dra på oppdagelsesferd utfor skiløypene og utforsk nærområdet med familie og venner. Du trenger heller ikke å være en erfaren trugegåer for å prøve denne aktiviteten.

3. Underholdning

Førjulstiden i vente byr på en rekke underholdning, julekonserter, teater og mer! Ta en titt i vår arrangementskalender for din neste minnerike opplevelse.

4. Julegateåpning

Bli med å gå i fakkeltog, se julelysene glinse i julebyen, syng kjente og kjære julesanger og skap nye førjulsminner med hele familien. Se oversikt over årets julegateåpning.

5. Lag egne julepølser

Gjør denne julen ekstra spesielt med hjemmelagde julepølser. Liza´s Småbruk er et unikt kurskonsept hvor du kan lære å ta i bruk lokale råvarer og lage egne delikatesser hjemme på kjøkkenet. Les mer

6. Skøytebane i Gran sentrum

Hver vinter åpnes skøytenanen på Gran torg. Det er lyd, lys og pingviner som man kan bruke for å lære å gå på skøyter. Banen er tilgjengelig for alle og gratis å benytte seg av.

7. Smaksrike opplevelser

Hadeland har en rekke unike spisesteder. Lokstallen dekker på til nydelig sesongbasert vintermeny, og du kan nyte 4-retters julemenyGranavolden Hotel & Gjæstgiveri.Sanner Hotell kan du nyte ekte britisk Afternoon Tea med riktig julestemning. På Thorbjørnrud Hotell kan du også nyte velsmakende kortreist mat eller be gode venner på en ekslusiv og spennende vin- eller ølsmaking. I tradisjon tro inviterer Lygnasæter Kro og Hadeland Hotell til årlig julelunsj og julebuffet. Finn din neste smaksopplevelse på Hadeland.

8. Våkne til vintermagi

Hadeland har en rekke overnattingsmuligheter i unike omgivelser. Hva er bedre enn å våkne i idyllisk vinterlandskap og starte dagen med deilig hotell frokost? Se etter overnatting.

9. Hundekjøring

La livlige trekkhunder ta deg og din gruppe med på en eventyrlig reise gjennom vakkert vinterlandskap. På Åstjern har de 10 trekkhunder av typen alaska husky, som er en blandingshund avlet fram for å elske å trekke, være sosiale, ha god pels og skikkelig matlyst. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på.

10. Ta livet helt med ro

Len deg tilbake og la julefreden senke seg blant venner og familie.

Del artikkelen

Caroline N. Johnsrud
Caroline N. Johnsrud

Si hei til Skjerva

Hvem bedre er det å ta med seg på oppdagelsesferd på Skjerva, enn små nysgjerrige oppdagere?
Tina Halvorsen
Tina Halvorsen

Et vinterparadis

Med glitrende is og frisk luft er det det ideelle stedet å sveve over isen på skøyter.
Linn Werner
Linn Werner

Hjemmelaget brød

Brødbaking har lang tradisjon på Hadeland. I moderne tid har proteinbrød helt uten heving blitt populær bakst. Perfekt søndagsfrokost eller matpakkemat. Smaksrikt og lettvint!

Skap nye minner på julemarked

Hjertelig velkommen til årets julemarked.
Guro Lomsdalen Næss
Guro Lomsdalen Næss

Høsttur på Sagvollen

Bli med Guro på en herlig høsttur opp til Skurven på Sagvollen!
Tonje Sommerset
Tonje Sommerset

DNT Hadelands beste turtips

Du trenger ikke reise langt eller bruke mye penger for å oppleve noe nytt. Her er lokale tureksperters tips til planleggingen av høstferie i siste liten.