Hadeland glassverk-6

Vinterferie på Hadeland Glassverk

Visste du at Hadeland Glassverk er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift? Her forvaltes betydelig historie og kulturarv parallelt med kontinuerlig utvikling av nye design som passer fremtidens behov.

Foto: Jon Bjone

Åpent hver dag i vinterferien

Glassverket er et morsomt sted å reise for både store og små, og i vinterferien bugner det av aktiviteter og opplevelser innenfor de historiske veggene.

I Glasshytta har det foregått glassblåsing i 260 år og det blåses fremdeles glass etter de samme teknikkene. Her kan du se dyktige glassblåsere i aksjon og se glødene rød masse bli til vakkert kunstglass.

Glasshytta holder åpent alle dager og har gratis inngang.

Foto: Hadeland Glassverk

Blås ditt eget glasshjerte

En nyhet fra i år! Hver lørdag og søndag i hele vinterferien har du muligheten til å blåse ditt eget hjerte i glass med hjelp av en profesjonell glassblåser.

Alle fra 4 år kan blåse sitt eget glass.
Nedkjøling av glasset er en viktig prosess for at glasset ikke skal sprekke. Derfor må man beregne halvannen time ventetid fra glasset er blåst til det kan hentes. Det anbefales derfor å ta glassblåsingen som første aktivitet. Les mer.

Dypp lys i farge

I Lys og Tinnstøperiet kan barn farge sine egne stearinlys. Dette er en morsom aktivitet som de små setter pris på. Her får de velge mellom alle regnbuens farger og gjøre jobben helt selv.

Foto: Hadeland Glassverk

Verksted og show med Øistein Blyant

Ta med de små på oppdagelsesferd blant fantasifigurer og morsomme kreasjoner. La de utfolde seg med kreative utfordringer i Lille-Øisteins kreative verksted.

25 februar inviterer Øistein til tegneshow med alt det morsomme som er å se på NRK Super og Youtube. Delta på et fartsfylt tegneshow som setter fantasien i sving. Les mer

Foto: Hadeland Glassverk

Opplev unik håndverk

Under Håndverksfestivalen (3.februar – 34. mars) kan du oppdage moderne og tradisjonsrike håndverksmetoder i en flott utstilling i Galleri 2. Her løftes frem håndverk av alle slag, keramikk, søm, metall, treverk, maling og mer.

Hadeland Glassverk har fra tidligere år en lang tradisjon i å arrangere håndverksfestivaler. I år løftes det beste frem i en ny innpakning som løfter frem enda flere gode norske kunstnere og skapere.

Noen av utstillerne: Aurora Verksted, Jossolini, Lise Skjåk Bræk, Oliver Vogt, Siw Roppestad. Les mer.

Oppdag flere aktiviteter og arrangement fra Hadeland Glassverk i vår arrangementskalender.

Din guide til minnerike opplevelser

– Hei Hadeland

Del artikkelen

Les mer om

Bli med til Fjordlandsbyen!

Ta med deg venner og familie til et sted hvor aktiviteter, attraksjoner og historie går hånd i hånd.

Historiske destinasjoner: Granavollen

La deg friste til en drømmehelg du sent vil glemme!

Et postkort fra Hadeland

Vi ser tilbake på en eventyrlig vinter i regionen!

Hva skjer på Hadeland i påsken?

Skap minnerike opplevelser på Hadeland i påsken!

Din guide til minnerike opplevelser – Påsketips!

Få påskestemning på Hadeland!

Workation – Ta med deg jobben på ferie!

Bytt ut hjemmekontoret med "bortekontoret"