Foto: Rune Goddokken
Foto: Rune Goddokken

Festivaler på Hadeland

Det er mye som skjer på Hadeland. Hvert år arrangeres det store og populære festivaler, i tillegg til konserter, utstillinger, kulinariske opplevelser, og mye mer. Her får du en smakebit.

Det er noe helt eget med å oppleve livemusikk utendørs, med kveldssola i fjeset og gresset under beina. Og kanskje er det derfor vi elsker festivaler. På Hadeland finnes det flere utendørsarrangementer å velge mellom.

Se vårt arrangementskalender for full oversikt over festivaler og andre arrangement.

Potetfestivalen

Den norske Potetfestivalen arrangeres fra torsdag 14. september til lørdag 16. september i Gran sentrum, og er en samlingsplass for hele Hadeland. Festivalen ønsker primært å fremme lokale mattradisjoner og landbruksliv – noe de har lyktes med hvert år. Her lanseres blant annet årets Christopher Hammers Selskapsakevitt, og det kåres blant annet Hadelandsmestere i Potetstafett, Potetskrelling og Greip-kasting! Under festivaldagene bugner gågaten av ulike boder med tradisjonsrik mat, tivoli og masse aktiviteter for alle.

Randfjordfestivalen

Randfjordfestivalen er to dager med masse aktiviteter, show og konserter langs fjorden på Jevnaker. Festivalens hovedmål er å skape engasjement, glede og innovasjon i felleskap med næringslivet og ildsjeler.  Engasjementet har resultert i en flott badepark som nå også er en del av festivalen. Tradisjonen tro avsluttes festivalen med festkonsert for de over 18 år.

Operafest Røykenvik

Operafesten Røykenvik er hele Hadelands Operafestival. Den strekker seg over fire dager der du får oppleve vokale kunstnere på internasjonalt nivå. Hovedscenen, Halvdan Svarte, ligger i Røykenvik ved Randsfjorden og er festivalens hjerte. Operafest Røykenvik arrangerer også Barnas Musikkfest som en del av festivalen – en dag fylt med lyd og aktiviteter for hele familien på Hadeland Folkemuseum.

Oktoberfest

Den opprinnelige oktoberfesten går tilbake til 12. oktober 1810, da kronprins Ludwig av Bayern giftet seg med prinsesse Therese. Dette giftemålet var starten på det vi i dag kjenner som Oktoberfest. Folkefesten finner sted også i Brandbu. Festivalen byr på mange aktiviteter, matservering, show og musikk.

Gigg i Gokk

Gigg i Gokk er en helt unik opplevelse der musikk og natur går hånd i hånd. Festivalen byr på fantastiske artister, god stemning, festivalmat og kunst i naturskjønne omgivelser på Åstjern i Brandbu. Arrangør for festivalen er Åstjern og Aleksandersen Lyd & Lys, og det er bare å glede seg til enda et velprodusert arrangement her på Hadeland.

Del artikkelen

Les mer om ,

10 tips til magiske ting å gjøre på Hadeland!

Tips til det du ikke må gå glipp av når du er på Hadeland!

Kortreist nytelse fra lokale matprodusenter

På Hadeland så har vi flere dyktige lokale matprodusenter som produserer naturlig, kortreist og god mat.

En kulturell reise

Destinasjon Hadeland fremstår idag med et unikt tilbud innen opplevelser og kultur. Parallelt med det vakre landskapet bugner det med historie og severdigheter så langt øye kan se.

Kulturelle perler i friluft

Fra urban kunst til selvspillende piano. Hadeland byr på en god blanding av kulturelle utendørs-opplevelser.