Potetlefser_Linn-Werner

Søtpotetlefser

Potetlefser har blitt lagd i mange hjem på Hadeland. Typisk med malte, kalde poteter, og hvete- og rugmel, sukker og salt. I moderne tid har søtpoteten blir populær. Her finner du en spennende vri på de gamle kjente og kjære potetlefsene.

Linn Werner

Linn Werner

Mer enn spisbart

Dette trenger du

Søtpotetlefser (ca. 6 stk):
1 stor søtpotet
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete grovt
1 klype salt
1 ts bakepulver
0,5 dl olje

Slik gjør du

1. Skrell og skjær søtpoteten i terninger. Ha søtpotetterningene over på et stekebrett dekket av bakepapir. Hell over litt olje og bruk hendende til å kna oljen godt inn.
2. Stek søtpotetene i ca. 20 minutter på 200 grader.
3. Når potetene er møre kan du ha de over i en blender og tilsette litt og litt olje.
4. I en bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene. Bland så inn søtpotetblandingen og kna det godt sammen til en kompakt deig. Del deigen i 6 emner og kjevle de til lefser.
5. Stek lefsene i litt olje på en middels varm stekepanne.
6. Server med ønsket fyll.

Del artikkelen

Les mer om

For Foodies

Har du testet noen av Hadelands spisesteder? Her finnes noe for enhver smak.

Lokale spisesteder med unike matopplevelser

Vi gir deg tips på lokale spisesteder hvor unike og lokale matopplevelser står i førersetet.

Kortreist nytelse fra lokale matprodusenter

På Hadeland så har vi flere dyktige lokale matprodusenter som produserer naturlig, kortreist og god mat.

Fra jord til bord

På Hadeland har vi flere aktører som produserer kortreist grønnsaker, frukt og bær. Godt for miljøet og godt for kroppen.