Restaurant kokker

Lokale spisesteder med unike matopplevelser

Visste du at Hadeland byr på en rekke unike matopplevelser? Vi gir deg tips til lokale spisesteder med egenart og snert, som gir opplevelsen det lille ekstra.

Det mangler ikke på gode spisesteder å velge mellom på Hadeland. Regionen regnes som blant de beste jordbruksområdene i landet, og det er en fordel som dras nytte av. Her kan du finne et bredt utvalg av lokale råvarer og retter på menyen, som nytes i vakre og unike omgivelser.

Lokstallen

Visste du at bygget til Lokstallen var en del av Røykenvikbanen som ble driftet frem til første del av 1900-tallet? Nettopp her i denne gamle lokomotivgarasjen kan du nyte mat fra et tradisjonsrikt kjøkken med moderne og smaksrik vri. Kanskje du faller for kyllingsalaten, eller den populære glaserte svinenakken? Lokalet er er også en perle som gir sjelero og masse inspirasjon ved Randsfjorden. Lite slår det å spise god mat mens det glitrer i vannet ved siden av.

Sanner Hotell

Visste du at det var Hertuginne Anna of Bedford som introduserte tradisjonen “afternoon tea”? Nå kan du nyte en smakfull ettermiddag på historiske og vakre Sanner Hotell i britisk stil. Her introduseres du for en fantastisk meny med sandwicher, scones, marmelade og noe søtt til teen.

S.A.G

Visste du at du kan unne deg en god kopp kaffe og nyte flott håndverk samtidig? S.A.G er en unik kafé og systue som byr på masse flott håndverk. Gjærbakst, pizza, kaffe, gaveartikler og mer. To hobbyer kombinert i et lekkert og urbant lokale.

Bakgården kafé

Visste du at midt mellom Gran landhandel og Tråkket frisør gjemmer det seg en liten perle? I et lekkert og vel gjennomført lokale kan du unne smakssansene en nydelig chevresalat, ulike sandwicher, desserter og mye annet. Om sommeren er utearealet til Bakgården åpent slik at du kan sitte og nyte maten i solen, og skulle det bli kjølig stiller den hyggelige betjeningen opp med varme pledd.

Torbjørnrud hotell

Et ekte mathotell der maten og det man kan tilby av unike og lokale matopplevelser står i førersetet. Hotellet har en egen kjøkkenhage, samt et godt samarbeid med omkringliggende gårder om levering av kjøtt og meieriprodukter, og de grønnsakene de ikke produserer selv. Det brygges også eget øl på hotellet.

Del artikkelen

Les mer om

En kulturell reise

Destinasjon Hadeland fremstår idag med et unikt tilbud innen opplevelser og kultur. Parallelt med det vakre landskapet bugner det med historie og severdigheter så langt øye kan se.

Fra jord til bord

På Hadeland har vi flere aktører som produserer kortreist grønnsaker, frukt og bær. Godt for miljøet og godt for kroppen.

For Foodies

Har du testet noen av Hadelands spisesteder? Her finnes noe for enhver smak.