402104749_842540831211533_1840636910252508215_n

Julen er ekstra fin på Hadeland

Ta turen til et av landets mest idylliske og tradisjonsrike områder. Opplev god og varm gjestfrihet i de unike spisestedene og hotellene eller dra på oppdagelsesferd i eventyrlige skogområder. Ta med venner og familie på stemningsfull underholdning og skap minnerike opplevelser sammen.

Spise på Hadeland?

De unike spisestedene på Hadeland bidrar til riktig julestemning i julepyntede lokaler, smakfull meny og hyggelig betjening.

Nyt en tradisjonsrik kortreist julemiddag i idylliske fjordlandsbyen på Thorbjørnrud Hotell eller en nydelig 2-retters julemiddag i historiske omgivelser på Granavolden Hotel & Gjæstgiveri. Eller hva med å skape nye minner og tradisjoner? På Sanner Hotell kan du oppleve en smaksrik formiddag i storslagne omgivelser på “Afternoon Tea Christmas Edition”.

Samle venner og familie til et familiejulebord der nissen er stamgjest! På Hotell Hadeland er det et godt utvalg av varme og kalde retter, samt dessertbord. Her har de små et eget aktivitetsrom der de små kan leke og utfolde seg i før nissen kommer på besøk. På Lygnasæter kan hele familien nyte alle mulige julefavoritter. Her er det dekket på med varme og kalde retter og et nydelig dessertbord.

Legg opp kjøreturen langs fjorden og opplev vakkert kulturlandskap. La deg så sjarmere av de koselige julepyntede handlegatene på Jevnaker, Gran og i Brandbu. Gled de du er glad i ved å finne de unike julegavene i noen av Hadelands lokale nisjebutikker.

Nesbakken, handlegaten på Jevnaker kan du finne skjulte perler som det lokale landhandleriet Storgata 9. Mooving Mamas ligger også like ved og er en frydefull butikk å ta turen innom før du spaserer videre i den hyggelige gågaten.

Hadeland landhandel ligger på Meieritråkket i Gran sentrum og er en populær nisjebutikk som er knyttet til seg lokale produsenter, og tilbyr et utvalg av lokale og regionale matvarer. Nærmeste nabo til landhandleren er Bakgården Kafé som huser en deilig lunsjmeny du kan unne deg før du fortsetter julehandelen enten i de lokale nærbutikkene, eller på kjøpesentrene i samme gate.

Opplev riktig julestemning i Brandbu sentrum med julepyntet torg, hyggelige nisjebutikker og lokalt bakeri som selger deilig dagsferskt brød.

Opplev eventyrlig landskap

På Hadeland er det eventyrlige skogområdet som blir tatt vare på av dyktig løypepersonell som sørger for solide såler og gode skispor. Hva med å ta med venner og familie på skitur til:

Lunner kommune: Mylla, Svea, Svartbekken, Harestua, Brovoll, Bislingen, Kopperud
Gran kommune: Lygna, Blokkhus, Sagvollen, Storjuvet, Kjølvegen
Jevnaker kommune: Tverrsjøstallen, Myskogen, Flekkerømyra, Bergmoen/Eggemoen

Befinner du deg i skisporet på Harestua kan du ta en rask tur innom S.A.G for en god kopp kaffe og deilig gjærbakst. Skjervastua i Lunner kommune holder også åpent under skisesongen og ønsker alle skigåere hjertelig velkommen på kaffe, vafler, sjokolade og de kjente kanelsnurrene i flotte omgivelser. Høgkorsplassen i Kjølvegen holder også åpent under skisesongen og tar gledelig i mot smilende skigåere som ønsker noe god og varmt å drikke.

På skiforeningen sine hjemmesider finner du raskt frem hvilken løyper som er preparerte og ikke.

Stå på skøyter i vinterferien?

Opplev vakkert vinterlandskap på skøyter! En tur på skøyter er en enkel og morsom måte å oppleve vinteren på. På Harestuavannet er det preparert skøyteløper og tilrettelagt for både store og små.

Skøytebanen på Gran torg holder åpent hele jula. Skøytebanen er utstyrt med lys, musikk og pingviner for de som ønsker å lære å stå på skøyter. Jevnaker Kunstisbane er et vinterparadis for alle aldre. Her er det masse rom for både lek og trening.

Stemningsfulle juleopplevelser

Kom i riktig julestemning ved å invitere venner og familie til stemningsfulle juleshow og konserter. Julen bugner av underholdning og aktiviteter for store og små i hele regionen. Finn din neste minnerike opplevelse i arrangementskalenderen.

Oversikt over julegudstjenester i Lunner, Gran og Jevnaker.

Del dine unike opplevelser ved å tagge @heihadeland #heihadeland i sosiale kanaler.

Del artikkelen

Vinterferie på Hadeland Glassverk

Besøk Hadeland Glassverk i vinterferien!

Morsomme ting å gjøre i vinterferien

Skap minnerike opplevelser i vinterferien!

Workation – Ta med deg jobben på ferie!

Bytt ut hjemmekontoret med "bortekontoret"

Din guide til minnerike opplevelser – Valentine’s Day Edition

Har du planene klare for hva du og din kjære skal finne på? Her er våre tips til hvordan du kan feire kjærligheten.

Til verdens beste mamma!

Søndag 11.februar er det tid for å gi mamma en ekstra god klem, og kanskje skape noen minnerike opplevelser på Hadeland?
Caroline N. Johnsrud
Caroline N. Johnsrud

Julekaker hører jula med

Julebakst hører for mange juleforberedelsene til, og er ofte en selvskreven aktivitet sammen med familien eller gode venner.Her er noen oppskrifter verdt å teste til jul.