Foto: Hilde Hoff Nordskar
Foto: Hilde Hoff Nordskar

Skap nye minner på julemarked

Hva med å ta med familien på en stemningsfull julehandel på et lokalt julemarked? Opplev god gammaldags julestemning i historiske omgivelser, bli med på kanefart, blås ditt eget glass eller nyt tradisjonsrik og godt julemat.

Ta med venner og familie og skap nye førjulsminner på Hadeland.

1. Julemarked på Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk ligger i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden i Jevnaker kommune. Glassverket er Norges eldste industribedrift og her kan du oppleve magisk julestemning i glassverkslandsbyen. Blås din egen julekule i glasshytta eller la de små hilse på selveste Julenissen og nissebarna. Få med deg stemningsfulle julekonserter, teater eller delta på juleverksted før du runder av det hele med nydelig julemat. Husk også å ta en tur innen den flotte julebutikken i Galleri 2. Se arrangementskalender.

2. Julemarked på Granavollen

Under julemarkedet på Granavollen vil det yre av liv, håndverk, lokalprodusert mat og deilig julebakst. I tradisjon tro blir det gnistrende bålpanner, julekonserter, kunstutstillinger, aktiviteter for barn. Det blir teater og kanefart i område Dronning Sonja beskrev som “Norges Toscana”. Granavollen er kommunens tusenårssted, og et godt bevart kulturlandskap. Her finner du Søsterkirkene fra 1100-tallet som holder åpent under julemarkedet, Steinhuset fra 1200-tallet, Granavolden Hotel & Gjæstgiveri, i tillegg til Glasslåven, Telthuset og mange andre vakre bygninger. Se arrangementskalender.

3. Julemarked i Brandbu

Bring julen inn med fantastisk julemusikk og matservering i Brandbu sentrum. Det blir flere utstillere og salgsboder med rikelig håndarbeid, nytteting, bakst og andre smaksopplevelser. Ta med deg venner og familie på torget i Brandbu sentrum for riktig julestemning. Se arrangementskalender.

4. Julemarked på Harestua Torg

Opplev hjertevarm julemagi på Harestua Torg. Julemarkedet på Harestua er et arrangement som samler lokalbefolkningen og tilreisende. Små og store boder står pyntet og pryder gatene hvor lokale håndverkere viser frem sine kunstverk. Her kan besøkende finne alt fra håndlagd keramikk til varm og god hjemmestrikk. Se arrangementskalender

5. Julemarked på Jevnaker

Velkommen til distriktets støste julemarked med over 30 utstillere, koselig kafé og hobbykrok for barna. Utstillere vil både stå inne og ute med hjemmelagde produkter, mat, drikke, lokale varer og mer. Se arrangementkalender. Se arrangementskalender.

Del din unike førjulshistorie ved å tagge Hei Hadeland i sosiale kanaler.
Finn ditt neste førjulseventyr og flere julemarked i ditt nærområde.

Del artikkelen

Din høstguide – 5 tips til ting du kan gjøre på Hadeland

Din guide til minnerike opplevelser i høst!

Kortreist nytelse fra lokale matprodusenter

På Hadeland så har vi flere dyktige lokale matprodusenter som produserer naturlig, kortreist og god mat.

Dra på skattejakt på Hadeland

Er du på jakt etter et minne fra turen, eller en gave til noen du er glad i? Et unikt produkt er et godt valg, - uansett om det er et kunstverk, en pyntegjenstand, et klesplagg eller en lokalprodusert delikatesse.