thumbnail_image_6483441-2

Si hei til Skjerva

Oppdag unike turstier og skap nye minner i et av Hadelands flotte skogområder.

Caroline N. Johnsrud

Caroline N. Johnsrud

Skjervatråkket og Skjerva sag ligger på Øståsen. Det er et skogområdet som ligger i Lunner kommune og området er et mye brukt utfartssted for lokalbefolkningen hele året. I en travel hverdag har man lett for å gå glipp av alt det vakre som ligger langs stien og på hvilken annen måte er det å bli bedre kjent med et område, enn å ha med seg små oppdagere på tur.

Det er gratis parkering på Skjerva sag og herifra er det en rekke turmuligheter og turstier for alle. Bare noen få km fra parkeringsplassen blir du møtt med eventyrlige omgivelser, skjeggete trær og vakker natur. Her kan de små ta seg god tid til å utforske naturen, samt ta en matbit og kopp kakao. Ikke minst er det en fin utfordring for små barneføtter å gå tur i snøen.

Skjerva er et utgangspunkt for fotturer med flere merkede stier. Vår og sommer halvåret så er Skjerva et knutepunkt for sykkelruter og på sommeren er Skjelbeiadammen en populær badeplass. Fritidsfiske foregår til alle årstider, men merk at fiskekort må kjøpes.

For de litt eldre barna som kan bli med på skitur har Skjerva en rekke løyper som prepareres av Skjerva Løypelag. Løype nummer 1573, Hovsvåja til Skjerva Sag er en fin løype å ha med seg barn på.

Løypa starter i Hovsvåja, vest i Våja, der løype 1615 kommer ned fra Øvervåja. Den går sørover på isen på Våja og Skjelbreia, fram til Skjervatråkket. Løypa går inn på land øst for utløpet fra Skjelbreia, krysser Oppdalslinna og ender ved Skjerva Sag.

Løypa er et fint utgangspunkt for erfarne skigåere også. Den er et knutepunkt i løypenettet som Skjerva Løypelag preparer. Herfra kan turen fortsette sørover til Klagen over Skjervmoen, eller over Hesterær. Begge har forbindelse videre til Brovoll. Annet alternativ er å gå vestover mot Breidtjernet og ut på Skjervavannet.

Hver lørdag og søndag under skisesongen kan du også ta turen innom Skjervastua med familien. Skjervastua drives av Skjerva Løypelag og tilbyr enkel servering i helgene. På menyen står diverse varme og kalde drikker, deres egne populære kanelsnurrer, vafler, pølser, sjokolade og mer.

Les mer om åpningstider via Skjervastua

Del dine minnerike opplevelser fra Skjerva ved å tagge @heihadeland #heihadeland

Del artikkelen