y4htzj743u

Kommunale møteplasser for barn og unge

Ungdom trenger et sted hvor de kan oppleve fellesskap, føle seg trygge, henge med venner, lære og mestre. På Hadeland finnes det et godt utvalg møtearenaer for unge fordelt i de forskjellige kommunene.

Lunner kommune:

Arena Lunner holder åpent hver uke og har gratis inngang. Her har de ti moderne gaming-pc’er og PS4, samt et stort utvalg av spill. Det tilbys utlånskontoer på Steam og Epic games, men går også helt fint om du har egne kontoer på lignende plattformer som du vil bruke.

Du kan også velge mellom: VR-rom, biljard, bordtennis, airhockey, shufleboard, brettspill, sjakk og film.

Målgruppe: Fra 8.trinn
Åpent: Torsdager kl. 14.00 – 18.00 og annenhver fredag (oddetallsuker) kl. 16.00 – 21.00
Kiosk: Ja

NYHET! Rett over nyttår åpner Frilufshuben dørene på Harestua – den første av sitt slag i Norge. Her etablerer det seg også en helt ny BUA avdeling som vil bugne av nytt sports- og friluftsutstyr som du kan låne helt gratis. Friluftshuben blir også et møtested hvor man kan ta del i ulike aktiviteter og arrangementer.

Mer informasjon kommer snart.

Gran kommune:

I Storgata 39 finner du Ungdommens Hus i helt nye lokaler. Her er det ungdomskafé og eget lounge område. Biljard, bordtennis, fotballspill, sjakk, brettspill, filmrom og spillerom er noen av de ulike aktivitetene du kan benytte deg av mens du er på besøk. BUA Gran holder til i samme bygg, og låner ut sports- og friluftsutstyr gratis. Ungdommens Hus holder åpent hver uke og har gratis inngang.

Målgruppe: Fra 8.trinn
Åpent: Mandag, tirsdag, onsdag og annen hver fredag.
Kiosk: Ja

Jevnaker kommune

UK-ungdomskafeén er stedet å være om du ønsker å henge med venner, lage mat, spille spill eller delta på ulike aktiviteter og happenings. Ungdommen står selv for menyutvalget, drift og salg i kafeen. Det er et eget gaming-rom, diskotek, biljard, fussball, og ulike brettspill.

Målgruppe: Fra 8.trinn
Åpent: Mandager kl. 15.00 – 20.30, onsdager kl 18.00 – 21.00 og fredager kl. 18.00 – 23.00
Kiosk: Ja

Del artikkelen

Les mer om

Til verdens beste mamma!

Søndag 11.februar er det tid for å gi mamma en ekstra god klem, og kanskje skape noen minnerike opplevelser på Hadeland?
Tina Halvorsen
Tina Halvorsen

Et vinterparadis

Med glitrende is og frisk luft er det det ideelle stedet å sveve over isen på skøyter.

Barnas Hadeland

På Hadeland er det ikke mangel på gøyale ting å finne på for små og store barn. Vi har samlet opp et knippe forslag til hva du og din familie kan velge mellom av aktiviteter. Kanskje finner dere noe som frister!

Tips til aktiviteter for barn og unge

Hadeland har mye å by på av aktiviteter for barn og unge. Her er noen av dem