Foto: Granavolden Gjæstgiveri
Foto: Granavolden Gjæstgiveri

Sov godt i vakre omgivelser

Overnattingsmulighetene på Hadeland er varierte og tilfører det lille ekstra til ditt opphold. Ja, noen ganger er hotellet selve reisemålet. Her er overnattingsmulighetene du kan velge mellom på Hadeland.

I hele regionen venter det særegne soveplasser som er verdt turen i seg selv – enten du ønsker å våkne til sjøutsikt eller i mer landlige omgivelser, om du er ute etter turmuligheter eller vil la deg forføre av gammel historie.

Historisk overnatting

Sanner Hotell befinner seg i storslagne omgivelser på Granavollen på Hadeland. Her kan du overnatte i nærmere 90 års historie og tradisjoner i moderne komfort. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser med gåavstand til Søsterkirkene, Steinhuset, Glasslåven og Hadeland folkemuseum.

I tillegg tilbyr hotellet 3 hyggelige hytter, der man kan bo litt mer for seg selv. I hotellets åpningstid kan du benytte deg av hotellets fasiliteter.

Langs fjorden

I strandkanten ved Randsfjorden, bare en liten kjøretur fra det ikoniske Kistefos museet, ligger idylliske Thorbjørnrud Hotell. Den velstelte hagen er et deilig rekreasjonsområde hvor man kan samle tankene og nyte den vakre utsikten ut mot fjorden. Thorbjørnrud er et uttalt mathotell med fokus på kortreist mat og lokale råvarer, og har et godt samarbeid med de nærliggende gårdene. Med eget bryggeri og 3 mål med kjøkkenhage er du velkommen til gode måltidsopplevelser og en god natts søvn.

Landlig beliggenhet

Bo landlig på Hotell Hadeland med utsikt over Viggadalen og Jarenvannet. Foran hotellet er det en stor park med opplyst sti om man ønsker seg en spasertur i nærområdet. Hotellet byr på god hjemmelaget mat, og du kan lene deg tilbake og slappe av med et deilig utendørs massasjebad. Foretrekker du noe innendørs kan hotellets badstue hjelpe deg med det.

Hotellet har flere aktiviteter som bordtennis, biljard, treningsrom for å nevne noen, til fri disposisjon for gjestene.

For historikeren

Granavolden Hotell & Gjæstgiveri i Gran kommune er idag et moderne hotell innenfor sine historiske rammer. Kanskje kan landskapet i seg selv minne litt om italienske Toscana, men her overnatter du tett på norsk historie med Søsterkirkene, Steinhuset, Glasslåven og vakker natur som nærmeste nabo. Vest for gjestegiveriet finner du Gran Prestegårdshage som er et fint vandringsmål, og et sted for stillhet og ettertanke.

For turgåeren

Lygnasæter Hotell er et hotell, en kro, bensinstasjon og en campingplass. Et sted hvor vertskapet setter sin ære i å videreføre gode tradisjoner. Her kan du hygge deg i trivelige salonger, en stemningsfull peisestue, eller i baren. På Lygnasæter sier man at døren ut er inngangen til det de kaller sitt eget trenings- og rekreasjonssenter. Her finnes tur- og sykkelstier, fiske, bading, langrennsløyper og mye mer.

Del artikkelen

Les mer om

Planlegger du kurs eller konferanse?

Med kort vei til flyplassen kan du og ditt følge bruke mindre tid på tidkrevende transportetapper og heller bruke tiden effektivt på faglig og sosialt påfyll.

Lokale spisesteder med unike matopplevelser

Vi gir deg tips på lokale spisesteder hvor unike og lokale matopplevelser står i førersetet.

Unik overnatting

En god natts søvn spiller en viktig rolle for turen, og dessuten er overnattingen en stor del av opplevelsen. Hadeland har en rekke forskjellige overnattingsmuligheter som passer enhver anledning.