OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Påskemat med Linn Werner

La hver eneste påskedag smake så godt den bare kan. Linn Werner deler sine tips til smakfulle retter som metter store og små.

Solo, Kvikklunsj, påskeegg og gode frokoster – det er så mye godt som hører til påske! Under påsken er det vanlig å dyrke de rike mattradisjonene, og med det serveres det ofte lam, kylling, eggeretter og deilig bakst. Prøv deg på hjemmelaget brød eller noen næringsrike proteinrundstykker inspirert av gamle Hadelands oppskrifter.

Til lunsj kan vi varmt anbefale søtpotetlefser, pizzasnurrer, horn eller eggemuffins. Superenkelt å lage og lett å ha med seg på tur. En annen folkekjær turfavoritt er pinnebrødet. Du kan finne turtips og oppskrift på pinnebrød her.

Mulighetene rundt middagsbordet er mange! Har du prøvd helstekt kylling med grønnsaker og appelsinsaus? Eller hva med kyllingpai?

Lam regnes som påskemat nummer en. Mulighetene er uendelige. Lammecarré, lammefile med honningglaserte grønnsaker, lammegryte. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Dessert hører også påsken til. Du kan enkelt vispe sammen en minipavlova med vaniljekrem, sjokoladefondant med friske bær, kanskje du har god tid i påsken og kan prøve deg på karamellpudding. Hvis du har litt fløte og helmelk på lur kan du enkelt lage kjempegod softis ute i snøen. Eller så kan du overraske nære og kjære med noen skikkelig gode kvikklunsjboller.

God påske!

Din guide til minnerike opplevelser

Hei Hadeland

Del artikkelen

Les mer om

Ingebjørg Helene
Ingebjørg Helene
Ingebjørg Helene Lien

Dra på påsketur på Hadeland!

Bli med Ingebjørg på tur!

Hva skjer på Hadeland i påsken?

Skap minnerike opplevelser på Hadeland i påsken!

Din guide til minnerike opplevelser – Påsketips!

Få påskestemning på Hadeland!
Bilde av Lushaughytta

Servering fra skisporet

Ta en kort pause fra skiløypene og besøk en av Hadelands hyggelige varmestuer!