Foto: Jon Bjone

Opplev Hadeland fra skisporet

Det eventyrlige skogområdet på Hadeland blir godt ivaretatt av dyktig løypepersonell som sørger for solide såler og gode skispor. Hele regionen tilbyr et svært godt løypenett med kilometervis av preparerte løyper i vakker og variert natur.

Lunner kommune

Mylla, Svea, Svartbekken, Harestua, Brovoll, Skjerva, Bislingen og Kopperud er alle populære skogområder tilrettelagt for tur og langrenn.

Mylla er et praktfullt hytte og turområde med nydelige skiløyper i et utrolig nettverk av løypetraseer. Du finner parkering og utfartsstedet for løypenettet på østsiden av vannet Mylla, utfatsparkeringen heter Myllsdammen. Fra Myllsdammen kan du velge mellom løyper som strekker seg over hele Nordmarka. Mange av løypene strekker seg også til Tverrsjøstallen Skistue i Jevnaker kommune som er nærmeste skistue og stoppested, ca. 8 km på ski fra Myllsdammen.

Skjerva er også et flott skogområde med en rekke turmuligheter for store og små. Ta med deg venner og familie og bli kjent med Skjerva.

Det går også skibuss til Myllsdammen. Følg med på skiforeningen sine sider for å få avgangstider og oppdatering på skiløyper.

Jevnaker kommune

Mest populære utfartsstedet Tverrsjøstallen sies å være et av Norges fineste skogområder. Tverrsjøstallen ligger helt nord i Nordmarka, et lite steinkast fra Oslogryta. På lik linje som Mylla er Tverrsjøstallen et flott utgangspunkt for utallige turer.

Tips: Løypenr 504 starter i krysset ved Trantjern, like vest for Mylla. Du kan komme hit bl.a. i løype 220 og løype 346 fra Myllsdammen. Løypa går rundt hele Ølja hvor du kan ta inn på ei åpen koie for natta hvis man skulle ønske det. Her er det også tilrettelagt for grilling.

Tverrsjøstallen Skistue ligger ca 25 minutter fra Thorbjørnrud Hotell og er et flott overnattingsted mat matopplevelse i særklasse. Hotellet ligger ved Randsfjorden og samarbeider med Flytfjord Sauna som er en flott flytebadstu på Randsfjorden. Lite slår en minneverdig skitur i flotte naturomgivelser før man tar et friskt isbad og sjekker inn på et varmt koselig hotell.

Andre populære utfartssteder i Jevnaker kommune er Myskogen, Flekkerømyra, og Bergmoen/Eggemoen.

Gran kommune

Hva med en herlig skitur i velpreparerte NM-løyper? Lygna Skisenter er et svært godt utgangspunkt for minneverdige skiturer i idylliske naturområder. Enkeltutøvere kan trene fritt i anlegget, men det er sterkt anbefalt å utnytte det flotte skiløype- og turstinettet på Øståsen av Hadeland. Fra Lygnasæter kan du ta turen opp til Lushaugtårnet der belønningen er en minneverdig 360 graders utsikt over store deler av Østlandet.

Sagvollen er et populært hytteområde med vakre turområdet til fots og ski. Sagvollen ligger vakkert til i vestenden av Vassbråa, øst i Hadelandsåsene. Her kan du også ta turen innom Sagvollstallen og Kjørestua som åpenhjertelig ønsker alle skigåere hjertelig velkommen. På Sagvollen finner du også bålplass som kan benyttes av turgåere.

Blokkhus og Storjuvet er også populære utfartsområder som blir brukt av lokalbefolkningen. Blokkhus er det også fine teltplasser om du skulle ønske å våkne i idyllisk skogområdet.

Enkeltutøvere kan trene fritt i anlegget på Lygna Skisenter , parkering: kr 50,- pr løper.

Tagg dine minnerike opplevelser ved å bruke #heihadeland @heihadeland i sosiale kanaler.

Del artikkelen

Julen er ekstra fin på Hadeland

Opplev et av landets mest idylliske og tradisjonsrike områder!

Lushaugtårnet

Ta turen til Lushaugtårnet, - En sommertur som belønnes med nydelig 360 graders utsikt.
Guro Lomsdalen Næss
Guro Lomsdalen Næss

Høsttur på Sagvollen

Bli med Guro på en herlig høsttur opp til Skurven på Sagvollen!