7298CB30-B4C5-426E-99C7-4EA276ECD8DF

Kanelsnurrer med kvikk lunsj og vaniljekrem

Linn Werner

Linn Werner

Mer enn spisbart

Dette trenger du

8dl melk (gjerne helmelk)
250 g smør
400 g melis
75 g fersk gjær eller 1 og 1/5 pose tørrgjær
0,5 ts kardemomme
0,5 ts kanel
1-1,1 kg hvetemel (hold litt igjen)

Fyll: 
2 plater freia melkesjokolade med kvikklunsj (finhakket)
Romtemperert smør
Brunt sukker
Kanel
Vaniljekrem (ferdig eller hjemmelaget

Pensling:
1 egg

Slik gjør du

1. Varm melk, smør og melis i en kjele (eller tilsett romtemperert smør i terninger under elteprosessen). Et tips er å holde igjen litt av den kalde melken, og helle den over i blandingen for raskere avkjøling.

2. Trekk kjelen av platen når smøret har smeltet og la blandingen avkjøle seg litt. Blandingen skal være litt mer en fingervarm (viktig at den ikke er for varm). Ha oppi gjær, kanel og kardemomme.

3. Tilsett melet (hold igjen litt) og elt deigen med en kjøkkenmaskin. La deigen elte i 20 minutter. Det er viktig at deigen får elte ut tiden.

4. Ha deigen over på benken og kna deigen litt for hånd. La deigen heve på 40 grader i ovnen i 35-40 min under klede eller på benken i 1 time.

5. kjevle deigen til en firkant og ha på fyllet. Brett deigen fra hver side til midten og kjevle til deigen har strekt seg litt. Del deigen i 16 emner med en pizzaskjærer og rull emnene sammen til snurrer.

6. Ha de over på et stekebrett og la de etterheve i ovnen eller på benken i 20 minutter. Ha over noen striper med vaniljekrem (i en sprøytepose) og pensle de med et sammenpisket egg og stek de på 230-250 grader (avhengig av ovn) i 12-15 minutter.

Del artikkelen

Les mer om

Linn Werner
Linn Werner

Proteinrik havregrøt med salt karamell-smak, bringebær og brunost

Nå nærmer seg jul, det er kaldt og mørkt ute. Da er det digg med varm grøt og kakao!
Linn Werner
Linn Werner

Hjemmelaget brød

Brødbaking har lang tradisjon på Hadeland. I moderne tid har proteinbrød helt uten heving blitt populær bakst. Perfekt søndagsfrokost eller matpakkemat. Smaksrikt og lettvint!
Linn Werner
Linn Werner

Èn kopp kakao

Nyt en kopp deilig hjemmelaget kakao!
Linn Werner
Linn Werner

Bakt havregrøt

Kokt havregrøt er en gammel klassiker på Hadeland. I nyere tid har bakt havregrøt blitt veldig populært.
Linn Werner
Linn Werner

Søtpotetlefser

Potetlefser har blitt lagd i mange hjem på Hadeland. Typisk med malte, kalde poteter, og hvete- og rugmel, sukker og salt.
Linn Werner
Linn Werner

Proteinrundstykker

Grove rundstykker er kjent bakst på hadeland. I nyere tid har proteinrundstykker uten heving blitt en hverdagsfavoritt. Veldig saftige og gode.