Vinmakerens middag på Åstjern
16. februar 2024 kl. 18:00 - 23:00
En kveld på Åstjern med herlig vin, utsøkt mat og opera. Vi får besøk av Anselma Giacomo og Fratelli Grosso, to fantastiske vinprodusenter fra Barolo og Barbaresco i Piemonte. Vår egen operadiva; Eli Kristin Hansveen sørger for musikalske smaker.
Anselma Giacomo holder til midt i Serralunga, hvor de driver hotell, restaurant og produksjon av vin. De eier noen av Serralungas beste vinmarker; Collaretto og Vigna Rionda, beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Det dyrkes etter økologiske prinsipper, og det brukes kun naturgjødsel. Selv om Anselma Giacomo er en liten produsent, lager de ca 50.000 flasker årlig i en god årgang. Her snakker vi om ekte piemontesisk nøysomhet, og arbeidsmoral.
Fratelli Grasso holder til i landsbyen Treiso i Barbaresco. Huset er drevet av de to brødrene Luigi og Alfredo Grasso siden 1970, og de lager vin etter tradisjonelle prinsipper, med kun store fat og lang modning. Fratelli Grasso viser en svært typisk og klassisk Barbaresco-stil som vil forføre de fleste med sin eleganse.
Meny og viner denne kvelden:
Aperitif
Anselma Barbera d`Alba
Saltbakt sellerirot, karamellisert med nøttesmør, lokal ost og sitronsaus
Anselma Giacomo Dolcetto d`Alba
Skogssopp-suppe, krutonger av lokalt urmel
Grasso Fratelli Barbaresco Vallegrande DOCG 2016
Elg köfte, gul rødbetcarpaccio, marinert broccoli, karamellisert bringebærsaus, rødbetketsjup
Anselma Giacomo Lange Nebbiolo 2019
Lam indrefilet med purè av hodekål og sellerirot, glaserte rotgrønnsaker, potetfondant, barbarescosaus
Grasso Fratelli Barbaresco San Stunet DOCG 2008
Lokal ost, eplemarmelade og hjemmelaget knekkebrød
Anselma Giacomo Barolo Riserva Collaretto 2014