Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

Mal_banner_FB_med-bilde

Påfyll: Språk og identitet, Hadelandsdialekta

14. mars kl. 18:00 - 20:00

Sted

Hadeland Folkemuseum
Kongevegen 92
Jaren, 2770 Norge

Finnes det en egen Hadelandsidentitet? Og hva har i så fall Hadelandsdialekta å si for denne identiteten i en tid der færre bruker dialekt. Randsfjordmuseet inviterer til foredrag, panelsamtale og samtale der vi utforsker dette temaet.

Vemund Viken fra Hadeland dialekt- og mållag holder et kort foredrag om tematikken, deretter blir det panelsamtale og utforsking sammen med redaktør Sissel Skjervum Bjerkhagen og lokalpolitiker Anne Marte Skari. Sosiolog Andrea Fritsvold fasiliterer samtalen.

Det blir også mulig å ta del i samtalen fra publikum, men det er ikke et must for å komme å høre på!

OM:
_Vemund Viken_ er lektor i norsk og samfunnsfag, lokalpolitiker og aktiv i Hadeland dialekt- og mållag.
_Anne Marte Skari_ er norsklærer på Hadeland vgs., utdannet cand.philol. med nordisk språk og litteratur som hovedfag. Hun er tidligere lokalpolitiker, og mottok i 2018 dialektprisen for aktiv bruk og god kunnskap om Hadelandsdialekta. Da uttalte hun “- Det beste en kan gjøre for å bevare dialekta er å bruke den”.
_Sissel Skjervum Bjerkhagen_ sin drivkraft er en enorm nysgjerrighet. Hun er ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Hadeland, og tidligere redaktør for Ringerikes Blad og Oppland Arbeiderblad. Hun er opptatt av utviklingstrekk i samfunnet, politikk og Hadeland som region.
_Andrea Fritsvold_ er utdannet sosiolog og politisk økolog. Hun jobber som publikumsansvarlig på Hadeland Folkemuseum, og har i den forbindelse dykket ned i ideen/ideer om Hadeland og hadelandsidentiteten gjennom utstillingsprosjektet “Jakten på Hadeland”.

PRIS: 100,- inkl. kaffe og noe attåt.

HADELAND FOLKEMUSEUM
14. mars, kl. 18:00
Foredraget inngår som en del av utstillingsprosjektet Jakten på Hadeland og er generøst støttet av Sparebankstiftelsen Gran og Regionrådet for Hadeland IPR.