Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

369523573_339460298410879_7993739630595385675_n

Kveldstimen rundt flygelet

14. september 2023 kl. 19:00 - 20:30

Sted

Tingelstad Kirke
Jorstadlinna
Gran, 2760 Norge
+ Google-kart
14.september blir det fransk musikk med Gunnar Flagstad ved flygelet og Ragnhild E. Wesenberg med cello.
På programmet står verker av Gabriel Fauré, Claude Debussy, Olivier Messiaen og César Franck.
Joda, vi vet at Franck var født i nåtidens Belgia, så vi burde kanskje kalle konserten en belgisk-fransk aften. Men Franck hadde fransk statsborgerskap og tilbrakte det meste av sitt liv i Paris. Nok om det, her er litt om musikerne:
Pianist Gunnar Flagstad har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, hvor han avsluttet «hovedfag akkompagnement/samspill» våren -97 med høyeste karakter. Han er i dag førsteamanuensis i akkompagnement og viserektor ved Norges musikkhøgskole. Han har også i en årrekke vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt.
Gunnar Flagstad har opptrådt i over tjue land i Europa på ledende arenaer som Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields og BBC Radio 3 (England), Konzerthaus Berlin og Bachfest Leipzig (Tyskland), Lucerne Festival (Sveits), Classix Festival (Romania) og Usadba Jazz Festival (Russland), samt i Norge på festivaler som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Hardanger Musikkfest, Glogerfestspillene, Trondheim kammermusikkfestival, Festspillene i Nord-Norge og Valdres sommersymfoni. Flagstad er jevnlig gjest i NRK radio og TV, og har turnert landet rundt på ulike konsertscener, fra Kristiansand i sør til Longyearbyen i nord. Han har også ved flere anledninger spilt i USA.
Gunnar Flagstad er en av de tre kunstnerisk ansvarlige i den bejublede konsertserien Resonans på Gjøvik. På CD er han blant annet å høre i samspill med fiolinistene Bård Monsen og Mari Samuelsen på henholdsvis Interactions (2L) og Nordic Noir (Decca), med sopran Åshild Skiri Refsdal på Mor synger (Thema recordings) og med baryton Frank Havrøy på Schwanengesang (Simax). Sistnevnte innspilling ble for øvrig trukket fram som en av årets beste klassiske album i 2021 av både Aftenposten, Klassekampen og Morgenbladet.
Cellist Ragnhild Eskeland Wesenberg studerte ved Barratt-Due musikkinstitutt, Royal Northern College of Music i Manchester, Conservatorium van Amsterdam og Musikkonservatoriet i Tromsø.
Hun holder til i Stockholm der hun sjonglerer privatundervisning, digitale formater for undervisning, utøvende virksomhet, og The Musician’s Journey Podcast.
Billett kr 200,-.
Barn under 18år og Musikklinje-elever kommer inn gratis.
Konsertene støttes av Kulturrådet og Sparebankstiftelsen Gran.
Foto: Tom Henning Bratlie og Massih Elsayedi
Kontakt: Marit Wesenberg, tlf 995 87 373.
Arrangør: Kirken i Gran.