Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

384105726_707820658046713_8972538993161935901_n

Det digitale dopet

1. november 2023 kl. 18:30

Sted

Hadeland Kultursal
skolelia 3
Gran, 2750 Norge
+ Google-kart
Telefon
61 33 84 00

Ung Hadeland, Gran og Lunner kommune har gleden av å invitere foreldre og foresatte i Gran og Lunner til foredraget «Det digitale dopet» med lege, hjerneforsker og forfatter Ole Petter Hjelle.

Om foredraget:
Det digitale dopet – hvordan hjernen vår påvirkes av teknologi.
• Visste du at vi i snitt plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din?
• Dagens teknologi har gitt oss bedre liv og det er nesten umulig å se for seg en hverdag uten smarttelefoner. Men, teknologien har en bakside.
• Vi vet fra større studier at det er en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, angst og søvnlidelser. Spesielt er dette godt dokumentert hos barn og ungdom. Ironien er at de fleste av oss bruker mest tid på de plattformene som gjør oss mindre lykkelige. Facebook, Instagram og Snapchat er eksempler på dette. Dette virker ulogisk, men det er en god forklaring på hvorfor det er slik. Disse programmene er laget for å gjøre oss avhengige. Og avhengige har vi blitt. En undersøkelse fra USA viser at over 80% av ungdommer mellom 10-16 år heller vil være en dag uten stemmen sin, enn en dag uten mobilen.
• For teknologiselskaper er dette gode nyheter. Jo mer tid vi bruker på plattformene deres, jo mer øker markedsverdien på selskapene. Visste du at Facebook, med sine over 2,5 milliarder brukere, i dag er verdt over 500 milliarder dollar? Det er mer enn brutto nasjonalproduktet til et mellomstort europeisk land!
• Teknologien har kommer for å bli, men vi kan velge hvordan vi ønsker å bruke den.

I Ole Petters foredrag vil du høre om hvordan mobilbruk påvirker hjernene våre og hvordan du ved hjelp av noen enkle grep kan redusere avhengigheten av smarttelefoner. Men, kanskje aller først og fremst, få noen tips hvordan vi kan bruke teknologien på en best mulig måte. I våre egne liv, og i barna og ungdommenes liv!

Foredraget er gratis. Men fribillett må hentes ut.