Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

Bilde fra discgolfbane på Skjerva

Bjønnræva Åpen – åpningsturnering og sesongfinalen på Tallikbane Skjerva

7. oktober 2023 kl. 10:40 - 14:30

Sted

Skjerva Tallikbane
Skjervetråkket 93
Roa, 2740
+ Google-kart
Skjerva løypelag inviterer til en heidundrende sesongfinale lørdag 7. oktober – med en åpningsturnering. Rart? Ikke hvis du spør ildsjelene rundt prosjektet «Tallikbane Skjerva»! Siden mai har det vært stor aktivitet i skogen, og nå er banen klar til åpning. Turneringen «Bjønnræva Åpen» blir en gratis, uhøytidelig samling, med vekt på sosial trivsel.
Turneringen er oppkalt etter den søndre fortoppen til Skjerveknatten, og er et godt synlig landemerke på Skjerva. Arrangørene kan melde at den høytidelige åpningen av banen vil bli foretatt av ordfører Harald Tyrdal, i form av en passende symbolhandling.

 

Diskgolf handler om å kaste en sammenpresset plate av smeltet plastgranulat opp i en kurv med kjettinger rundt. Så enkelt? Neida. Banen på Skjerva består av en rød og en hvit layout, der den røde vil passe bra for både nybegynnere og de som er litt øvet. Den hvite byr på større utfordringer, i form av økte lengder på hvert hull. Det er den røde banen som blir brukt til åpningsturneringen. Diskgolf er en aktivitet som passer alle aldre og funksjonsnivåer, og er perfekt i kombinasjon med skiløypene, mener Bjørnar Rudsengen.
Det har blitt lagt stor vekt på bærekraftige løsninger. Kurvene er norskproduserte, med garantert levetid på minimum 50 år i kystnære strøk. Alle utkaststeder er naturlige, det vil ikke være mikroplast eller impregnerte materialer på denne skogsbanen. Staurene som skal brukes til skilting, er laget av innsamlet toppknekk og har blitt impregnert på bål.

 

Et annet poeng med prosjektet har vært å ta kjernen i aktiviteten diskgolf på alvor – med en dose tøys. Diskgolfens natur er uhøytidelig og leken, derfor er det brukt begreper som «tallik» (tallerken på dialekt) og en litt spesiell nummerering av den nittende kurven. Disker som man finner i skogen, kan legges i skapet «Bortkømmin Tallik».

 

Informasjon til spillere

  1. 1. Den som ligger lengst fra kurven, kaster alltid først. Resten av gruppa står bak den som kaster. Dette handler om sikkerhet.
  2. Det er ingen OB, eller OUT OF BOUNDS på banen. Å havne langt inn i skogen er straff nok.
  3. Det er MANDO på hull 10 og 14. Mando betyr mandatory på “nynorsk”, og er et pålegg om å kaste til høyre eller venstre for skiltet. Dette handler også om sikkerhet. Bommer du på Mando, legges det til et straffekast og du må kaste ut på nytt. Dette kalles re-tee på nynorsk.
  4. Noen få steder med lange hull er det satt ut en liten skipsklokke, og den bruker du for å signalisere til andre spillere at du tenker å kaste. Hører du et angstrop, venter du.
  5. Sist men ikke minst: sender du avgårde en disk som kan bli farlig for andre på banen, så roper du “FÅR” med en gang. Ikke vent og se, bare rop!