Hadeland er et Eldorado for den friluftsinteresserte. Ta med deg venner og familie på fottur denne påsken!
Harestua St. til Korpeberget
En lett tur i flott skogsterreng som også passer for større barn. Her kan dere dra på båltur eller arrangere påskeegg jakt.
Start på Harestua st. Første halvdel er blåmerket sti mot Korpeberget. Korpeberget er en markant fjellformasjon med et loddrett stup på ca 10 meter så vær oppmerksom på det. Fotturen er en blanding av vei, sti og grusvei.
Fra Korpeberget går stien videre vestover opp til Stokkedalsveien, her følger du grusveien i ca 1,5 km sørover til du kommen til en sti som krysser veien skrått. Herifra følger du stien nedover til venstre, som er i underkant av 1 km som fører til Vesle Skillingen. Ta så til venstre og følg grusveien tilbake nordover. Rett ved enden av grusveien er det en stor snuplass, her går det en skiløype/sti som du kan følge i ca 400 meter som fører det tilbake i stikrysset mot Korpeberget.
Utsiktstur til Bjørgeseterfjellet
Turen opp til Bjørgeseterfjellet belønnes med flott utsikt over Grua. Fra Bjørgeseter stasjon kan du følge blåmerket sti sørover langs grusvei. Grusveien krysser over jernbanen. Vær obs på at togene passerer raskt og ofte tilnærmet lydløst. Ferdsel langsmed og kryssing av jernbanespor oppfordres det til forsiktighet.
Grusveien fortsetter bratt oppover lia mot Gården Fjellet. Følg veien som slakt svinger nedover mot venstre. Fortsett videre på veien forbi bygningene i enden av grusveien. Følg veien som krysser over en bekk og sving kraftig til høyre, her skal det være blåmerket sti oppover. Etter noen meter blir merkingen gul, følg den videre til et stiskille. Ta av oppover mot venstre og følg den umerkede stien i ca 15 minutter. Etter at stien har flatet ut noen vil du møte på en ny sti som går mot venstre, følg denne. Herifra er det bare å følge merkingen de siste minuttene mot toppen av Bjørgeseterfjellet.
På BUA kan du låne en rekke friluftsutstyr. Hva med en overnattingstur i hengekøye på Skillingen? Lite slår hyggelige kvelder rundt bålet.
Oppskrift på pinnebrød
Pinnebrød er en favoritt hos store og små. Med deig i sekken kan alle steke sitt eget brød over bålet. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle.
- 4 dl hvetemel
- 0,5 ts salt
- 2 ts sukker
- 2 ts bakepulver
- 5 ss nøytral olje
- 1,5 dl vann
Slik gjør du:
- Bland sammen det tørre
- Tilsett olje og vann, rør så sammen til en glatt og ikke for klissete deig
- Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose elle isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg fast)
- Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene
- stek over glør. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte og nyt!
God påske!
Din guide til minnerike opplevelser
Hei Hadeland
Del artikkelen
Les mer om Opplevelser og aktiviteter, Turer