Potetsuppe_LinnWerner

Den kjente potetsuppa med en vri

Potetsuppa er en kjent rett på Hadeland. Her får du en oppskrift på den kjente potetsuppa med en moderne vri: Spicy søtpotetsuppe. Perfekt på kalde høstdager.

Linn Werner

Linn Werner

Mer enn spisbart

Dette trenger du

Til ca fire porsjoner:
4 middels store søtpoteter
1 gul løk eller purreløk
2 hvitløksfedd
2 bokser med kokosmelk lett (eller vanlig)
2-3 ts curry paste (smak deg frem)
2 lime (saften)
Salt, pepper og paprikapulver


Forslag til tilbehør:

gresskarkjerner
bladpersille
paprika
lime
grovbrød med smør.

Slik gjør du

1. Start med å skrelle søtpotetene og skjære dem i små terninger. Kok søtpotetene møre, dette tar ca, 20 minutter.
2. Finhakk løk og hvitløk. Start med å frese hvitløken i en kjele sammen med litt smør, og tilsett den gule løken. Når løken har blitt gyllen kan du tilsette kokosmelk og smake til med curry paste. La det stå og putre på middels til svak varme.
3. Når søtpotetene er kokt møre kan du ha dem over i kjelen. Bruk en stavmikser til du får en jevn og klumpfri røre. Smak til med krydder og ha over limesaft.

Spicy potetsuppe

Del artikkelen

Les mer om

Linn Werner
Linn Werner

Bakt havregrøt

Kokt havregrøt er en gammel klassiker på Hadeland. I nyere tid har bakt havregrøt blitt veldig populært.
Linn Werner
Linn Werner

Søtpotetlefser

Potetlefser har blitt lagd i mange hjem på Hadeland. Typisk med malte, kalde poteter, og hvete- og rugmel, sukker og salt.
Linn Werner
Linn Werner

Proteinrundstykker

Grove rundstykker er kjent bakst på hadeland. I nyere tid har proteinrundstykker uten heving blitt en hverdagsfavoritt. Veldig saftige og gode.